Skip to main content

Uitnodiging: Landelijke studiedag Holocausteducatie

26 oktober 2022
R. Brentjens

Dat de geschiedenis van de Holocaust relevant is voor het heden is evident. Daarom organiseren het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden en de Commissie Didactiek en Activiteiten van de VGN op vrijdag 11 november de Landelijke Studiedag Holocausteducatie, met een gevarieerd programma van presentaties, lezingen en workshops. Je hoort over actuele ontwikkelingen en gaat actief aan de slag in praktijkgerichte workshops.

Op deze dag wordt stilgestaan bij de do’s en don’ts van Holocausteducatie anno 2022 met de Britse deskundige Alex Maws. Pedagoog Micha de Winter spreekt over de didactiek bij dit beladen onderwerp. Theater na de Dam verzorgt workshops over persoonlijk, lokaal en inclusief onderwijs. Tijdens deze studiedag krijg je ook een kijkje in de collectie van het Herinneringscentrum worden de mogelijkheden besproken voor het gebruik van deze bronnen in de klas.  

Deze studiedag wordt georganiseerd door het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII en de commissie didactiek en activiteiten van de VGN.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden en er rijdt een pendelbus tussen station Assen en het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Meer informatie over het programma vind je op:https://kampwesterbork.nl/onderwijs/15-onderwijs/316-studiedag-holocausteducatie-2  

Ook is het mogelijk om delen van het programma bij te wonen.

Deel dit artikel