Skip to main content

Over Holocausteducatie

Het Platform

Het Platform Educatie WOII en Sjoa bestaat uit leraren, leraren in opleiding en lerarenopleiders die hun in Yad Vashem opgedane kennis en vaardigheden voortdurend uitbreiden. Daarnaast hebben de leden vaak belangrijke kennis op aanverwante gebieden in huis. Zo is er een expert op het gebied van de Armeense genocide en iemand die meewerkt aan het Spielberg Project. 

De leden van het Platform willen hun kennis en vaardigheden delen met elkaar en met anderen in het onderwijsveld. Het Platform organiseert bijeenkomsten waarop wordt gewerkt aan eigen projecten en nodigt hierbij mensen uit die spreken of workshops geven over hun speciale expertise. Het is bovendien stimulerend en gezellig om contact te onderhouden met collega’s en ervaringen uit te wisselen. 

De website

Leden van het Platform wonen verspreid over het hele land, de Nederlandstalige begeleider van Yad Vashem zelfs in Jeruzalem. 

Naast werkbijeenkomsten, ontmoetingen en activiteiten die een paar maal per jaar plaatsvinden, houden zij contact, werken ze aan projecten en wisselen ze ervaringen uit via deze website.

Wil je deelnemen aan en meewerken in het Platform, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om ons een boodschap te sturen.

Deel dit artikel