Documentairereeks over Rechtvaardigen onder de Volkeren

5 juli 2021
J. Friedmann
Vanaf 12 juli tot en met 9 augustus 2021 draait de Jewish Foundation for the Righteous (JFR) elke maandag een serie documentaires over moedige niet-Joden, die hun leven riskeerden om Joden te redden tijdens de Holocaust, en hiervoor onderscheiden werden door Yad Vashem.

De documentaires zijn te zien op de Facebookpagina van de Jewish Foundation for the Righteous.

Elke documentaire wordt om 02:00 uur ’s nachts Nederlandse tijd voor het eerst gestreamd op Facebook, vanwege het tijdverschil met de VS. Geen zorgen: de films zijn na het streamen telkens een week lang op de Facebookpagina te bekijken wanneer u dat beter uitkomt.

De titels van de documentaires zijn The Widow and her Angels, A Story of Moral Courage, The Quiet Heroes, en Hidden in Plain Sight. Afsluitend wordt op 9 augustus stilgestaan bij het leven van Roman Kent, voorzitter van de JFR, die op 21 mei op 96-jarige leeftijd overleed.

Voor videos en documentaires van de JFR uit voorgaande jaren, kunt u kijken naar jfr.org/video-library, waar u kunt kijken naar Holocaustoverlevenden die vertellen over degenen die hun levens meer dan 75 jaar geleden redden – en kijken hoe zij decennia later hun helden uit die tijd opnieuw ontmoeten.

Deel dit artikel