Skip to main content

Amsterdamse docenten opgelet! Studiereis naar Auschwitz en Krakau

26 april 2022
R. Brentjens

Doceert u geschiedenis, maatschappijleer, diversiteit en/of burgerschap aan een Amsterdamse school in het voorgezet onderwijs? Dan is de studiereis naar Auschwitz en Krakau iets voor u! CIDI organiseert de reis van vrijdag 30 september tot en met maandag 3 oktober 2022. De nadruk van de studiereis ligt op antisemitismebestrijding en Holocausteducatie, maar ook hoe de opgedane kennis in de klas kan worden toegepast.

Tijdens het vierdaagse studieprogramma gaan wij opzoek naar de sporen van de weggevaagde Joodse cultuur in Krakau. Maar we brengen ook een uitgebreid bezoek aan voormalig concentratiekamp Auschwitz. Hier krijgen we een diepgaande studietour door Auschwitz I en Auschwitz-Birkenau. In Krakau, waar wij ook overnachten, bezoeken wij de oude Joodse getto Kazimierz, de fabriek van Schindler en de eeuwenoude Remuhsynagoge.

Doelgroep
Deze studiereis is exclusief bedoeld voor Amsterdamse docenten in het voorgezet onderwijs of de bovenbouw van het basisonderwijs. Bovendien vallen ook docentenopleiders en leraren in opleiding (LIO's) geschiedenis, maatschappijleer, diversiteit en/of burgerschap binnen de doelgroep!

Ter voorbereiding op de studiereis, organiseren wij een 1-daags seminar in de voormalige Amsterdamse Jodenbuurt. Na de studiereis volgt er een terugkomdag, hier wordt de reis geëvalueerd en gaan wij samen bespreken hoe de geleerde kennis toepasbaar is in uw dagelijks werk.

Kosten
De studiereis wordt financieel mogelijk gemaakt door de restitutie van Joodse erfpachtgelden van de Gemeente Amsterdam. Daardoor bedragen de kosten slechts € 250.-, inclusief het vliegticket, hotelkosten, maaltijden, activiteiten en excursies die deel uitmaken van het vaste programma. Verzekeringen en losse consumpties betalen de deelnemers zelf.

Geïnteresseerd?
Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de studiereis? Dan kunt u zich tot 1 augustus 2022 aanmelden door het sturen van een korte motivatie t.a.v. Naomi Mestrum via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht u nog verdere vragen hebben, zijn wij telefonisch bereikbaar op 070-3646862 of kunt u een email sturen naar het bovengenoemde mailadres.

Deel dit artikel