Skip to main content

Na de Oorlog - gastsprekers

15 november 2021
L. Smit

Op zoek naar een inspirerende of interessante gastspreker voor tijdens uw lessen? Na de Oorlog biedt een scala aan verschillende gastsprekers aan - jong, oud, bekend, onbekend, Joods, niet-Joods. Deze personen kunnen de lessen over de Tweede Wereldoorlog en Holocaust een extra dimensie geven, en de stof nog levendiger maken!

Na de Oorlog is actief in heel Nederland en de gastles kan gegeven worden voor een relatief kleine vergoeding. Daarnaast bieden zij ook workshops en activiteiten aan. Hun missie omschrijven ze zelf alsvolgt: 

Kun je door middel van een persoonlijk verhaal de emotie en de verbeelding triggeren van je leerlingen? En daarbij het mechanisme van een genocide ontleden om datzelfde publiek inzicht te geven in hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen? En kunnen hun (klein)kinderen, de naoorlogse generatie, dezelfde emotie en verbeelding bij leerlingen teweegbrengen als ooggetuigen? Dit waren de eerste twee vragen die wij onszelf stelden toen een ooggetuige van de Holocaust aangaf, dat zij over niet al te lange tijd fysiek en mentaal niet meer in staat zou zijn om het persoonlijke verhaal op scholen of herdenkingen te vertellen. 

Via gastlessen hoopt Na de Oorlog dat de afstand tot de Holocaust niet verder zal vergroten de komende jaren. Weten wie er allemaal gastlessen kunnen geven op uw school? Klik hier.

Deel dit artikel