Skip to main content

Nationale Holocaust Herdenking 2025

Op zondag 26 januari 2025 organiseert het Nederlands Auschwitz Comité de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' in het Wertheimpark in Amsterdam. U bent allen van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Het is dan 80 jaar geleden dat Nederland is bevrijd en is het eveneens 80 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, hét internationale symbool van de Holocaust, werd bevrijd.

Vanaf 10:00 uur bent u welkom in het Stadhuis van Amsterdam, ingang Amstel. Om 10:50 uur vertrekt vanaf het Stadhuis de Stille Tocht naar het Wertheimpark.

De herdenking begint om 11:30 uur met toespraken waarna het Jizkor en Kaddisj worden uitgesproken. Na de officiële kranslegging is er voor iedereen tijdens het defilé gelegenheid om een krans of bloemen op het monument te leggen.

Voor diegenen die slecht ter been zijn, zijn in het Wertheimpark zitplaatsen aanwezig.

Om kracht bij te zetten aan het belang van de doelstelling ’Nooit Meer Auschwitz’ is een grote opkomst, als een signaal tegen het opkomend antisemitisme, van buitengewone betekenis. Dus is niet alleen uw deelname, maar ook die van uw kinderen, familie, vrienden en kennissen, meer dan ooit van grote waarde.

Programma samengevat:
10:00 uur: Verzamelen voor de Stille Tocht in de hal van het Stadhuis te Amsterdam, hoofdingang aan de Amstelzijde
10:50 uur: Begin Stille tocht naar Wertheimpark
11:30 uur: Herdenking bij het Spiegelmonument ’Nooit Meer Auschwitz’
12.15 uur: Einde herdenking

Live televisie-uitzending
De nationale Holocaust Herdenking 2025 zal weer door de NOS integraal worden uitgezonden op NPO 1.

Deel dit artikel