Lezing van Sandra Rosenfeld-Katz over ‘Kunst ten tijde van de Holocaust’

U bent van harte uitgenodigd om op woensdagavond 8 juni in Den Haag de lezing van Sandra Rosenfeld-Katz bij te wonen over:

Kunst ten tijde van de Holocaust

Tijdens de Holocaust werd er, ondanks de moeilijke omstandigheden waaronder mensen leefden, een aanzienlijke hoeveelheid kunst gecreëerd. Het grootste deel van deze kunst werd in het geheim gemaakt, tegen de bevelen van de nazi's in, onder de dreiging van marteling en executie als de makers werden ontdekt.

Sandra Rosenfeld-Katz heeft het grootste deel van haar professionele leven op het gebied van onderwijs en kunst gewerkt. Ze werkte in verschillende musea in Mexico en Israel. Rosenfeld-Katz is sinds 2010 werkzaam het Holocaustinstituut Yad Vashem te Jeruzalem. Hier is zij o.a. verantwoordelijk voor het ontwikkelen en produceren van online lesmateriaal, getuigenfilms en video’s over uiteenlopende onderwerpen, waaronder Holocaustkunst.

Rosenfeld-Katz zal zich in haar lezing focussen op schilderijen en tekeningen die tussen 1933 en 1945 door Joden zijn gemaakt. Ook zal zij een nadruk leggen op het leven van deze kunstenaars en de context waarin zij leefden. Op deze manier kunnen wij de betekenis achter het werk, maar ook de waarde ervan beter begrijpen.
flyer lezing rosenfeld


Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij deze kunsthistorische lezing, en hopen er een leerzame en meeslepende avond van te maken!  

Nog even alles op een rijtje:
Wanneer: woensdag 8 juni 2022
Tijd: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur
Waar: CIDI Rabinzaal
Kosten: Gratis
Aanmelden verplicht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (o.v.v. uw naam en de namen van uw eventuele gasten)

13 mei 2022

Deel dit artikel