header_random_02.jpg

Verdiepingsreis Stichting Sobibor

Jaarlijkse organiseert Stichting Sobibor een verdiepingsreis naar de voormalige doorgangsgetto’s en vernietigingskampen van Aktion Reinhard. De reis bevat excursies naar Belzec, Sobibor, Treblinka en Majdanek en de voormalige Joodse shtetls Izbica, Wlodawa en Piaski.

Organisatie

Deze verdiepingsreis wordt georganiseerd door Stichting Sobibor. De voertaal is Engels. De rondleidingen worden gegeven in het Engels en Duits. Basiskennis van deze talen is wenselijk.

Deelnemers

Ieder jaar nemen rond de 20 personen deel aan de reis. De achtergrond van de deelnemers varieert enorm: nabestaanden, studenten, beleidsmakers, journalisten, medewerkers van musea en herinneringscentra of gewoon geïnteresseerden. Ook voor docenten is deze reis interessant, speciaal voor hen gelden interessante  condities, zie hiervoor het docentenprogramma.

Bezocht worden de voormalige vernietigingskampen Belzec, Sobibor en Treblinka, alsmede het concentratie- annex vernietigingskamp Majdanek. Verder reizen we naar Izbica, Wlodawa en Piaski, plaatsen waar zogenaamde doorgangsgetto’s gevestigd waren. Ook brengen wij een bezoek aan het voormalige werkkamp Alter Flughafen in LublinOok worden er een aantal Joodse begraafplaatsen en synagoges bezocht.

Gedurende de week kunnen de deelnemers onderling discussiëren over de rol en vorm van herdenken in de verschillende landen van hun herkomst.

Reisinformatie

  • Vertrek en aankomst 2022: 17 t/m 24 september 2022.
  • Heen en terugreis per vliegtuig (Amsterdam – Warschau – Amsterdam), vanuit Warschau per bus naar Lublin.
  • De standplaats is Lublin, waar in een klooster wordt gelogeerd. Inschrijving gebeurt op basis van tweepersoonskamers. Alleenstaande reizigers, in de praktijk het merendeel van de deelnemers, krijgen dus een kamergenoot toebedeeld.
  • De kosten bedragen 875 euro. Voor HBO en WO studenten geldt een gereduceerd tarief van 650 euro. Bij het genoemde bedrag zijn inbegrepen: de reiskosten en de verblijfskosten in het klooster, busvervoer van en naar alle locaties, en de ochtend- en avondmaaltijden in het klooster.
  • Het is beperkt mogelijk om tegen meerkosten van 110 euro een eenpersoonskamer te boeken.
  • Een reis- en/of annuleringsverzekering dient zelf afgesloten te worden.
  • Voorafgaand aan de reis zal er een kennismakingsbijeenkomst plaatsvinden in Amsterdam.

Meer weten? Zie hier de website met extra informatie en het docentenprogramma of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel